Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на столичния район "Изгрев": Като лекар от Бърза помощ са ми вадили мачете

11 февруари 2022, 22:10 часа • 2725 прочитания

"Колегите се страхуват да работят в Бърза помощ, защото там си сам. от теб зависи дали пациентът ти ще живее. Неговият живот зависи от твоите умения на лекар. От друга страна лекарите се страхуват, защото част от обществото е негативно настроено към лекарите от Спешна помощ". Това коментира в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви д-р Делян Георгиев, който в момента е кмет на столичния район "Изгрев".

Преди да поеме управлението на един от най-елитните столични райони дълги години той упражняваше лекарската професия. Завършва Медицински университет – София. Става част от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ. Първо е редови лекар, а впоследствие става началник смяна за София и София – област.

"На мен като лекар са ми вадили бразилско мачете на адрес. Викат ме в квартал "Люлин" и без никаква видима причина близък на пациент извади едно бразилско мачете, заби го в масата и каза, че иска баща му да бъде лекуван както трябва, иначе... Това е манталитет на част от обществото. Българският лекар вече не е така уважаван, както някога", посочи той.

"Много от хората не разбират, че лекарите не сме богове. Има необратими състояния и точно тогава идва агресията. от незнание и същевремнно от любов към близкия хората реагират агресивно. Казват - ти нищо не направи. Но ние не можем да спасим всеки", добави кметът.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес