Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Каспичан Милена Недева: Отказвам повече да се страхувам

18 ноември 2020, 20:31 часа • 10177 прочитания

Не съм съгласна всеки ден да се насажда страх у хората, който вече води до паника. Шок, ужас, черни рекорди.....това са заглавията в електронните медии, а в новините по телевизията, имам чувството, че журналистите изпитват чувство за вина, когато говорят за нещо друго извън пандемията.

Това написа в профила си във Facebook кметът на Каспичан Милена Недева.

"Ежедневната негативна информация, за дълго време влияе върху нашата психика и физическото ни състояние. Разболяващият ефект не е от стреса и страха, сам по себе си, а от начина, по който човек реагира. В кръвоносните ни система се" изливат" химически вещества и хормони, които на практика променят нормалната ни физиология и силно намаляват защитните сили на организма. Освен това паниката, която обхваща все повече хора, води и до поведенчески промени", смята още тя.

Кметът описва собствения си сблъсък с коронавируса и призовава:"Един съвет- не се самолекувайте! Понякога това може да бъде опасно за здравето или дори за живота ни. Обадете се на личния лекар или на лекуващия ви специалист!"

"Апокалипсисът, който всеки ден ни се поднася ,води до чувството за тотална липса на контрол над ситуацията и от там до силен стрес.
Затова трябва да запазим спокойствие, да си създаваме добро настроение и положителни емоции", пише още Недева.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес