Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кеворк Кеворкян: "Господари на ефира" ловят хамсия, вместо акулите

06 октомври 2018, 10:50 часа • 28658 прочитания

"Шашмата на „Господари на ефира“ е дребна, пичлигарска – някаква хамсийка искала да се представи за акула.

Тази шашма донякъде е косвена последица, очевидно срамна, и от самата стилистика на предаването: агресивна, нахална, дори ожесточена. И хлябът и ножът са в нас – внушава тя.

Понякога въпросната стилистика демонстрира и недостатъчно внимание към подробностите, сякаш те нямат особено значение - важното е да се притисне жертвата, да се унижи максимално, да се въздаде „правосъдие“ на всяка цена.

Често жертвите са обикновени хорица, прегрешенията им са дребни.

Не можете да си представите да подгонят, примерно, Меглена Кунева – навремето – за отвратителното й съглашателство, със същата стръвност, с която овъртолват някоя врачка.

Или пък министърът на здравеопазването Москов, заради далаверата с ваксините - по-скоро ще погнат някоя медицинска сестра, понеже е сложила инжекция несръчно." 

Това написа на страницата си в социалните мрежи Кеворк Кеворкян.

"Стремежът на предаване като „Господарите“ би трябвало да бъде не да шльопа предимно из калната локва на Живота – а да сее бури по върховете на Властта, която е причина въпросната локва да се разраства все повече.

Шашмата отвори въпроса и откъде се пръкват днешните репортери – и въпросната хамсия, а и изобщо.

Кой ги учи на занаят, на какво са способни, в края на краищата - освен да те бутат с микрофона си и да се търкалят в героични пози.

Нашият занаят се усвоява мъчително трудно и трябва да се преодоляват най-различни препятствия - като, независимо от всичко, се запази непокътнато уважението към всеки човек, колкото и „незначителен“ да е той", допълни той.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес