Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кевин Дюрант извади Оклахома след страхотна драма с Мемфис

06 май 2013, 11:46 часа • 4685 прочитания

Почивка няма - полуфиналите на пелйофите в двете конференции на НБА вече започнаха – при това със страшно интригуващи серии, а на Изток се получи и първия пробив.

Източна конференция


Вторият отбор от редовния сезон на Изток „Ню Йорк Никс” допусна домакинска загуба още в първия си мач от серията с „Индиана Пейсърс” 95:102.

„Индиана” изигра страхотен мач, като най-резултатен за гостите беше Дейвид Уест с 20 точки. Пол Джордж добави 19, Ди Джей Огъстин се разписа с 16, Джордж Хил и Рой Хибърт вкараха по 14, а Ланс Стивънсън се отчете с 11 точки и 13 борби. За „Ню Йорк” Кармело Антъни вкара най-много – 27 точки, 15 от които в последната четвърт, но от игра беше под 50% стрелба. Реймънд Фелтън записа 18 точки при успешни 8 от 12 опита от игра, а Джей Ар Смит вкара 17 точки, но само 4 от 15 успешни опита от игра.

Голямото превъзходство на гостите дойде от борбата под коша – 44 на 30 борби за „Индиана”. Освен това „пешеходците” изключиха рано от игра Антъни, който натрупа четири фаула до почивката и игра само четири минути в третата четвърт, която „Пейсърс” взеха с 29:19 точки.

„Индиана” води с 1:0 победи в серията.

Западна конференция


В първия мач за вечерта „Оклахома Сити Тъндър” победи „Мемфис Гризлис” с 93:91 след страхотна драма в края.

„Гръмотевиците” изоставаха с 58:70 в третата четвърт, но тогава на сцената излезе Кевин Дюрант, който вкара 21 точки през второто полувреме и общо 35 на мача, като наниза шест от последните седем коша за „Оклахома” в мача. Всъщност 11 секунди преди края Дюрант овладя изпусната от „Мемфис” атака и с невероятна увереност повтори упражение, което направи в предишната атака – закова стрелба с отскок на две крачки извън трапеца, за да даде преднина от 1 точка на тима си. Последва нова грешка на „Мемфис” в атака – „гризлитата” не разиграха добре топката в последната си атака и Реджи Джаксън успя да пресече паса, като беше фаулиран. Джаксън вкара и двата фаула, но после, 2,9 секунди преди края, Джкасън направи фаул и по чудо той не беше при стрелба от тройката, тъй като играчът на „Мемфис” беше настъпил линията. Последваха два удара от фаул, първият вкаран, при втория нарочно ударен ринг, за да има борба и евентуално стрелба, но Дюрант стигна пръв до топката и я изби.

Освен 35-те си точки, Дюрант хвана и 15 борби. Златната резерва на тима Кевин Мартин добави 25 точки, а Реджи Джаксън вкара 12 точки. За „Гризлис” Марк Гасол и Зак Рандолф бяха най-ефективни с 20 и 18 точки съответно, както и с по 10 борби всеки.

„Оклахома” води с 1:0 победи в серията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес