Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kaufland влезе във вселената на Roblox

12 август 2024, 17:24 часа • 540 прочитания

Kaufland се включва в метавселената с новата си игра „Kaufland World“, която вече е достъпна в една от най-влиятелните игри в света с над 65 милиона активни потребители всеки ден - Roblox. Това е първият ритейлър в България, който разгръща своята приоритетна инициатива и в дигитален формат, а именно food waste – отговорното пазаруване и намаляване на хранителните отпадъци. Чрез Roblox, по разбираем и образователен начин, ще бъдат въведени и най-младите и подрастващи членове на обществото ни към глобалния проблем с разхищението на храна и предприемането на конкретни действия в тази посока.

Roblox позволява на потребителите да създават свои собствени компютърни игри и да ги споделят с други, превръщайки я в социална мрежа и студио за създаване на игри едновременно. Регистрираните потребители получават аватар, който могат да персонализират в различните игри и да се потопят във виртуални 3D светове.

В света на Kaufland в Roblox всеки ще може да се наслади на различни мини онлайн игри, които се фокусират върху съзнателното боравене с храната. Разработени директно от Kaufland, тези игри са достъпни за всички държави, в които компанията оперира.

Играчите ще се забавляват, докато събират виртуални плодове и зеленчуци, ще приготвят смутита и ястия и ще изпробват уменията си в търсене на съкровища. В образователната си част в играта е „изградена“ и „Станция за хранителни отпадъци“, в която играчите могат да дарят излишната храна от мисията си. В замяна на това те получават точки, които по-късно могат да се използват за отключване на функции или екипировка на аватара си, както и да закупят определени виртуални предмети.

„Kaufland World“ в Roblox е поредното доказателство за иновативния подход на компанията в света на онлайн игрите. Миналата година компанията стана първият ритейлър, който се присъедини към успешната по цял свят видео игра „Animal Crossing: New Horizons“. В нея играчите изследват света на хранителния пазар на обитавания от животни остров „Kaufisland“. Освен това специално създаденият отбор на Kaufland в League of Legends - Kaufland Hangry Knights успя да се изкачи сред най-добрите тиймове в играта.

За повече информация и подробности за играта ни „Kaufland World“ , посетете линка тук

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес