Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kaufland кани децата на Празник на тиквата тази неделя

27 октомври 2022, 12:18 часа • 1530 прочитания

Тази неделя – 30 октомври, Kaufland България организира Празник на тиквата пред своя най-нов хипермаркет в София. Клиентите на веригата и техните деца ще могат да се включат в празненството, посветено на вкусния есенен дар между 11:00 и 13:00 часа на паркинга на „зеления“ Kaufland в квартал „Горубляне“. За доброто настроение на посетителите ще се погрижат DJ и аниматори, а най-оригиналните детски карнавални костюми ще получат и награди. На място за децата ще има и художник, който ще изрисува лицата на всички желаещи малчугани.

Освен забавления и музика, Празникът на тиквата ще осигури на клиентите на  Kaufland възможност да си направят селфи или професионална снимка с истинска тиква-рекордьор. Тя се намира в специален фото кът, изграден пред хипермаркета на веригата в „Горубляне“ и вече две седмици се радва на голям интерес сред посетителите. Най-голямата тиква в Източна Европа - по думите на нейния собственик Добри Брадистилов, е от специалния сорт „атлантически гигант“. Тя е „родом“ от Божурище, тежи цели 300 кг и има обиколка от 4 метра. За да достигне тези размери, за тиквата са полагани много грижи. В началото тя е наддавала по 8-10 кг на ден, като при подходящи условия този сорт тикви могат да достигнат и до рекордните 800 кг до близо тон.

Тиквата-гигант ще радва клиентите на Kaufland Горубляне и след празника в неделя. Всеки, който желае, ще може да се снима за спомен с нея до 6 ноември, включително. Повече информация за рекордно голямата тиква и предстоящия детски празник може да бъде намерена в официалната страница на събитието.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес