Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kaufland България в подкрепа на активния и здравословен начин на живот

24 септември 2024, 15:15 часа • 232 прочитания

Kaufland България подкрепя Европейската седмица на спорта, която ще бъде отбелязана с различни събития в страната в периода 23-30 септември. Инициативата е на Европейската комисия, а целтa  е насърчаването на активния спорт, подобряването на физическата активност и популяризирането на здравословното хранене. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта (ММС) чрез проект „#Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“.

Идеята на мероприятието е да подпомогне личностното развитие на младите хора и да подкрепи спортните им потребности чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност. Липсата на физическа активност има отрицателни последици не само за здравето на хората и за обществото, но и води до по-високи икономически разходи. Затова лидерът в ритейла традиционно се включва в редица спортни, образователни, благотворителни и културни събития, в отговор на своя социален ангажимент за подобряване живота на обществото.

Програмата на Седмицата на спорта стартира на 23 септемрви в Благоевград с #BeActive Фестивал.

Следващите дни ще бъдат наситени с поредица от спортни инициативи в цялата страна. Ще бъдат организирани тренировки на открито и в домашни условия за хора от различни възрасти, спортни демонстрации, приобщаващи игри и възможности за практикуване на адаптирани спортове. Програмата включва още - Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната,  организиране на спортни събития по устойчив начин с грижа за околната среда, лекции за олимпийските ценности и историята на Олимпийското движение и срещи с бърлгарски спортисти и шампиони.

Седмицата на спорта е за всеки, независимо от възрастта или нивото на спортна подготовка.

Повече информация за програмата на събитието може да бъде намерена тук.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес