Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов вечеря със 700 командоси по случай професионалния им празник

18 октомври 2019, 09:30 часа • 1410 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов бе на една маса с военнослужещите от 68-ма бригада "Специални сили" в Пловдив тази вечер. В знак на уважение към днешния им празник, Деня на военния парашутист и признание за професионализма и отговорната им работа, министър Каракачанов остана на вечерята с над 700 военнослужещи от "Специалните сили". Това е част от личния състав на бригадата, без тези на мисии зад граница и на дежурства.

"Високо оценяваме приноса на министъра на отбраната Красимир Каракачанов за развитието на Специалните сили", с тези думи се обърна към госта им командирът на бригадата - бригаден генерал Явор Матеев (до дни - бъдещ генерал-майор, както обяви министърът на отбраната в обръщението си към гостите на концерта на "Бъди войник" във Военния клуб днес).

"Специалните сили" се утвърдиха като едно от елитните ни формирования. Поздравявам целия личен състав на "Специалните сили" за службата в защита на териториалната цялост и суверенитета на Родината", каза от своя страна министър Красимир Каракачанов.

Така завършва един от най-вълнуващите и наситен със събития ден, 17 октомври, който събра в Пловдив емоциите на празника на военния парашутист, празника на авиацията и кампанията "Бъди войник". С професионализма, усилията, ентусиазма, знанията и уменията на военнослужещите и цивилните служители от гарнизон Пловдив, денят подари на пловдивчани незабравими мигове.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес