Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов: Хората на Кирил Петков са склонни да направят компромис с Македония

08 януари 2022, 10:21 часа • 15837 прочитания

Хората на Кирил Петков са склони да направят компромис с Македония, защото нямат твърда позиция по темата. Коалицията също би направила компромис. Това каза Красимир Каракачанов е ефира на бТВ.

Причината да мисли така, лидерът в оставка на ВМРО, е съветничката на Кирил Петков - Весела Чернева, която няма твърда позиция, както те са имали по темата, когато са били на власт.

Бившият министър на отбраната очаква на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 10 януари да се потвърди решението на България от 2019 г. ВМРО в същия ден ще организират мирно събиране пред Президентството, защото не искат партньори от чужди страни да прилагат натиск на решенията в политиката на Кирил Петков.

По думи на Каракачанов се усеща двоен стандарт от САЩ и ЕС спрямо България. Преди почти 5 години се е подписал договора между България и Република Северна Македония, но международният договор не се изпълнява от страна на съседите ни. Поради тази причина трябва “да се натисне” Северна Македония, защото тя изпълнява проблеми, според Каракачанов.

Лидерът в оставка споделя, че трябва да има промяна на езика на омразата от Северна Македония спрямо нас, както и нова образователна система, която води към омраза. Най-малкото, защото според Каракачанов, ние сме първите, признали Република Северна Македония.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес