Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кампанията „Социално отговорни за интеграция“ представя следващия работодател-добродетел

11 май 2023, 11:19 часа • 669 прочитания

В няколко последователни броя ще ви представим инициативата „Социално отговорни за интеграция“, която се осъществява от Асоциация за развитие на София (АРС) в рамките на проекта „Подкрепа за развитието на политики за интеграция и услуги за бежанци в София.“ Целта на инициативата е да даде признание и публичност на работодатели, които помагат на бежанци да намерят работа и да се установят в страната. Ще ви представим мненията на работодателите, техният опит, добри практики и трудности, които срещат в осъществяването на тази благородна, но нелека задача. Надяваме се техният пример да насърчи и други компании и фирми да подадат ръка на хората, които са принудени да напуснат домовете си и трябва да започнат живота си отново в чужда държава. Повече за АРС и за проекта можете да прочетете на сайта sofia-da.eu; проектът е финансиран от ВКБООН, агенцията на ООН за бежанци.

СОФИЯ ХОТЕЛ БАЛКАН АД

Представете накратко Вашата компания и дейността Ви.

София Хотел Балкан АД, построен през 1956г., е символ на оживения център на София. Емблематичната сграда е част от комплекса на Президентския дворец. Хотелът е запазил добрите пет звездни традиции през годините, като предлага на своите гости висококвалифицирано обслужване и отношение в сферата на туризма.

Откога работите с бежанци и какви програми предлагате за тях?

София Хотел Балкан предлага възможност за работна реализация на бежанци, като съдейства за бърза адаптация с обучения на място. Хотелът се грижи за всички членове на екипа си и е с отворени врати към всеки, който има желание или нужда от работа или помощ, без значение на произхода. София Хотел Балкан работи с бежанци и мигранти от Пакистан, Ирак, Украйна и Русия до този момент. В сферата на туристическите услуги и в самия хотел бежанците с намерения за трудова реализация или нужда от стабилна и сигурна работа са добре дошли. Фирмата дава възможност за дългосрочна реализация във всяка една сфера на интерес и оказва необходимото съдействие за реализация.

Споделете добра практика от Вашия опит досега.

Добрите практики за интеграция на бежанци и мигранти, които София Хотел Балкан може да сподели, са ефективната комуникация и откритото и толерантно отношение към всички. Всеки човек, независимо от своя произход и националност, има нужда от помощ и съдействие, особено когато се намира в чужда страна. Имайки предвид дългия си опит, хотел Балкан се старае по всякакъв начин да помогне на своите служители да се чувстват ценени и желани на работното място.

Повече информация за компанията можете да откриете в Интернет:

Website: https://www.sofiabalkanpalace.com/

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес