Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камери ще бъдат монтирани на ключови места в Асеновград

10 юни 2014, 15:00 часа • 21329 прочитания

Видеокамери ще бъдат монтирани на възлови булеварди и кръстовища в Асеновград като мярка за ограничаване на пътно-транспортните произшествия, кражбите и вандалските прояви. Това съобщи за БТА зам.-кметът на общината Пламен Йончев.

Охранителната система от жични и безжични камери е на стойност 60 хиляди лева, а средствата са от градската хазна. Камерите ще бъдат монтирани на ул. "Съединение", на кръговото движение до старата автогара, бул. "България" и други улици и булеварди.

Видеоустройствата ще работят 24 часа в денонощието. Те ще бъдат свързани със сървъра на Районното полицейско управление, където ще се следи за нарушения и инциденти, обясни Пламен Йончев. "Вече имаме опит във видеонаблюдението", добави той и припомни, че преди време камери бяха монтирани на сградата на общината и на входовете и изходите на Асеновград.

Устройствата следят местата с най-интензивен трафик. Едната цел е да намалим катастрофите по улиците на Асеновград, но имаме и голям проблем с вандалските прояви, каза заместник-кметът.

Неотдавна две чисто нови детски площадки са били съсипани от неизвестни хулигани, повреден е бил и нов фонтан. Не са редки и случаите на вандалски набези в търговски обекти.

За монтирането на видеокамерите община Асеновград е обявила обществена поръчка, а подадените до момента оферти са три.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес