Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калоян отстъпи пред "йокодзуна" Харумафуджи

18 ноември 2012, 13:18 часа • 5988 прочитания

Калоян Махлянов-Котоошю претърпя поражение от "йокодзуна" Харумафуджи във възловия и последен мач от осмия ден на последния за сезона класически турнир по сумо "Кюшю башьо" в Токио.

Другият ни представител Даниел Иванов-Аоияма фиксира шестата си бяла точка в съревнованието, побеждавайки 26-годишния японец Икиой, съобщи БГНЕС.

Сблъсъците между Калоян и Харумафуджи винаги са били много атрактивни и непредвидими. В преките двубои между двамата монголецът водеше с 18:17, но днес борецът от село Джулюница оказа слаба съпротива на Великия шампион. Само шест секунди след стартовия контакт той бе изваден от равновесие от Харумафуджи с хватката "уватенаге" и се подпря на две ръце върху глинения кръг.

Така Котоошю, който се нуждае от 8 победи, за да запази званието си "одзеки", продължава с актив от пет бели точки и три черни. Балансът на Аоияма е 6-2. Без загуба продължава Хакухо, който без проблеми пребори "Малкия танк" Такекадзе. Изненада допусна "одзеки" Какурю, който отстъпи пред Точиодзан.

Японецът Гоейдо също няма загуба досега, а Харумафуджи е с едно поражение. Утре Даниел Иванов ще има честта да опонира на "одзеки" Кисеносато (6-2), а Калоян ще излезе на дохиото срещу представящия се слабо във Фукуока Хомашо (2-6).

Редактор: Евгения Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес