Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жълт код за значителни валежи в 8 област в петък

16 ноември 2023, 15:03 часа • 2563 прочитания

Жълт код за значителни валежи е обявен в 8 области от Северозападна и Западна България. Той важи за София, София-град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник и Кюстендил. Очаква се количествата да достигат до 20-35 литра на квадратен метър, обяви НИМХ.

ОЩЕ: Прогноза за времето - 16 ноември 2023 г. (четвъртък)

Времето следващите дни

Застудяване и валежи от дъжд и сняг се очакват в петък и събота. Минималните температури в петък ще са между 2 и 7 градуса, в София - около 2 градуса, на морския бряг от 7 до 9 градуса.

Ветровито ще бъде на морския бряг, където ще завали едва в края на деня. Максималните температури ще бъдат от 14 до 16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините, след слънчевото утро, след обяд в масивите от Западна България ще започнат валежи, а до вечерта ще завали и на изток.

В събота ще духа силен и бурен северозападен вятър. В по-голямата част от страната сутринта ще вали дъжд, във високите полета на Западна България и Предбалкана - сняг. Със застудяването още преди обяд в североизточните райони, а до края на деня и в югоизточните дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу неделя валежите в западните райони ще спрат, а в неделя сутринта - и в източните. Облачността ще намалява, но ще остане ветровито, с максимални температури между 4 и 9 градуса.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес