Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист предполага, че Зеленски може да иска от нас ракетни комплекси и изтребители

06 юли 2023, 07:52 часа • 2706 прочитания

Това посещение на украинският президент Володимир Зеленски, ако то се състои, е измиване на очите на България пред света. Във всяка една държава, където ходи, той преследва определени цели. В България ще преследва целта да получи допълнителна военна помощ. Знаете, че те искат ракетни комплекси С 300 и изтребители МиГ-29. Ние произвеждаме и много боеприпаси. Това мнение изрази журналистът Александър Велев в ефира на Нова телевизия относно предполагаемата визита на Зеленски днес у нас.

„Интересното е, че ние се нареждаме сред най-подкрепящите Украйна страни. Знакът, който дава Зеленски, ако дойде, е че държи изключително много на България“, добави той.

Политологът Димитър Аврамов също смята, че това е добра новина за нас. „В момента Украйна е номер 1 в световните новини с факта, че е функционираща страна въпреки войната. Това прави Украйна героят на днешния ден. И ще е така дълго време. Лидерът на такова общество е приет навсякъде“, каза той.

Аврамов също смята, че България ще спечели от тази визита. „Украйна е на път да има най-подготвената и най-мощната армия в Европа.

Никой не ходи там, където няма какво да спечели. Ще спечелим много пари от тази визита. България печели от всяка гледна точка. Това е пример как агресорът ще загуби от малка страна, която има какво да защитава“, каза Аврамов.

Попитани къде и с кого очакват да се срещне Зеленски, Велев каза, че според него той ще посети парламента. Относно среща с президента Румен Радев, той каза, че едва ли Зеленски чака нещо от подобна среща.

Аврамов смята, че това е вътрешен въпрос. „Нито Радев, нито БСП, нито „Възраждане“ има какво да кажат. Те са откровено неадекватни. Въпросът е какво може да се постигне за отношенията между двете държави. Като трябва да сториш къща ти трябват строители, не разрушители“, заяви той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес