Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист: Мисля, че ПП ще върнат мандата неизпълнен

03 януари 2023, 08:09 часа • 1628 прочитания

От три месеца вече правим прогнози какво ще се случи в политиката. Ако има шанс за правителство, то ще е с третия мандат. Вторият мандат, въпреки разговорите и декларациите, има минимален шанс. Вижда се, че няма достатъчно подкрепа за ПП. Не съм сигурна, че те ще предложат въобще кабинет. Мисля, че те няма да представят правителство, а ще върнат мандата неизпълнен. Това мнение изрази главният редактор на в. "Дневник" Велислава Попова в ефира на Нова телевизия.

По думите й политическите сили са в задръстване. "ГЕРБ направиха опит за обединяване около нещо. ПП също, но не става. Затова смятам, че най-голям шанс има третия мандат. ГЕРБ направиха интересен ход - те сега предлагат мандата да се даде на ДБ, което е част от последователните стъпки на ГЕРБ да покажат, че са част от реформаторските партии", посояи тя.

"Големият въпрос е не дали ще успеят да направят правителство, защото този отговор е почти ясен на всички - няма да направят", каза от своя страна Мисрослав Севлиевски.

Според него големият въпрос е как ще подходят в правенето на правителство и дали ПП ще извадят лица, които да представят като кандидати за министри и дали са нови. "Трябва да видим дали в списъка им с имена присъства Лена Бориславова, която е истинска звезда. Да видим дали ще я направят министър", коментира той.

„Въпросът е накъде президентът Румен Радев води процедурата – дали към реализация на третия мандат или към нови избори“, каза политологът Стойчо Стойчев. Според него, ако държавният глава е искал да реализира третия мандат, е нямало да бави връчването на втория. „Най-добрият вариант е третия мандат да се връчи на ДБ. Тя може да събере подкрепа от ПП и ГЕРБ, но без да участват в управлението“, смята Стойчев.

ОЩЕ: Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната"

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес