Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясни са номинациите за "Футболист на годината" в България

17 декември 2012, 15:33 часа • 11211 прочитания

Имената на общо 25 футболисти намериха място като номинации в трите основни категории на 52-рото издание на анкетата "Футболист на годината" в България.

Прави впечатление, че името на Георги Миланов от "Литекс", който спечели приза за най-добър играч в българското първенство през октомври, е предложено и в трите категории.

За "Футболист на 2012 година" в анкетите на спортните журналисти са посочени 18 футболисти, от тях 10 са номинирани за наградата. Това са Владимир Гаджев, Димитър Бербатов, Иван Иванов, Николай Михайлов, Станислав Манолев, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Ивелин Попов, Светослав Дяков и Стилиян Петров.

В категория за "Най-добър футболист на "А" група" са посочени 35 футболисти, от тях десетте номинирани са: Базил де Карвальо, Георги Миланов, Иван Цветков, Мирослав Иванов, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Емил Гъргоров, Марселиньо, Мишел Платини и Станислав Генчев.

В третата категория за "Откритие на годината" са посочени 19 играчи, а петимата с най-много гласове са Антон Карачанаков, Георги Китанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Георги Миланов.

Церемонията по награждаването ще се проведе в столичния мол "България" на 27 декември. Церемонията ще бъде излъчена пряко по БНТ от 18:35 часа. Около 50 спортни редакции и близо 130 спортни журналисти са участвали в тазгодишното издание на анкетата.

Патрон на събитието е легендата на Левски и четирикратен участник на световни първенства с националния отбор - Добромир Жечев. На церемонията ще бъдат раздадени още няколко награди за "Феърплей", за "Принос за развитието на българския футбол", както и за "Най-красив гол на годината" в допитване сред феновете на сайта на БНТ.

Тази година церемонията ще има и благотворителен характер, като сред участниците в събитието ще бъдат децата от дома за деца лишени от родителска грижа "Олга Скобелева" в Пловдив.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес