Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яне Янев: Сидеров е говорител на ДПС и изпълнява поръчки

03 юни 2013, 21:43 часа • 14300 прочитания

Волен Сидеров е говорител на ДПС и изпълнява поръчки на партията. Това каза за предаването „Това е България” на Радио „Фокус” лидерът на РЗС Яне Янев. Той посочи, че ДПС не искат да бъдат фронтмени и задкулисно дърпат конците на председателя на „Атака” Волен Сидеров. Янев заяви, че новото правителство е съставено чрез купуване на кворум.

„Ние питаме – има ли цена малкият кворум, на колко възлиза тази цена и можеше ли да бъде избрано правителство на БСП и ДПС без Волен Сидеров да осигури този кворум. Питаме кои олигарси колко са дали. Ако не са дали нищо, нека Сидеров да каже. Ако обаче се окаже, че са дали, тогава трябва някой да понесе отговорността”, каза председателят на РЗС.

Яне Янев подчерта, че българският народ е отредил на РЗС да бъде опозиция на сгрешения модел на Конституцията и на четирите партии в Народното събрание, както и на правителството на подменения вот. По думите му, когато е необходимо, от партията му ще предприемат конкретни действия и ще търсят за съдействие парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ, която според РЗС трябва да бъде по-решителна и по-радикална.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес