Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жандармерията вдигна автомобили на Васил Божков

03 февруари 2020, 16:37 часа • 11874 прочитания

Жандармерията направи днес обстоен преглед на гаражите на "Нове Холдинг". Малко преди 16.00 ч. от там бяха изкарани два джипа. Колите бяха запечатани и натоварени на паяци. Междувременно вещи лица, прокурори и реставратори продължават да описват в офиса на „Нове холдинг“, произведения на изкуството, собственост на Васил Божков.

От няколко часа жандармерията е обсадила сградата на улица „Московска“ №45, в която освен офиса, се намира и частния музей на бизнесмена. На място пристигна и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

Ако се стигне до изнасяне на експонати от частния музей, това може да отнеме и седмици. Всеки предмет в момента се описва по отделно, разясни пред БГНЕС представител на фондация „Тракия”, която отговаря за колекцията.

Предметите от колекцията на Васил Божков ще бъдат иззети в присъствието на най-добрите експерти в България, съобщи преди дни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Коментарът бе по повод възмущение на председателя на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов, че разследващите са се опитали да конфискуват колекцията на свързаната с Васил Божков фондация „Тракия“ в чували.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес