Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жандармерия и цветя пред белгийското посолство у нас

22 март 2016, 20:40 часа • 2449 прочитания

Две коли на Жандармерията, цветя и свещи има пред посолството на Белгия у нас, предаде БГНЕС.

Съпричастни към трагедията и терористичния ад, който преживяха хората при атентатите в Брюксел, дойдоха пред посолството, за да поставят цветя. Сред тях беше Мария Димитрова – Пишо, председател на Сдружението на журналистите франкофони. Те днес излизат с апел към колегите да оставят цвете и да запалят свещичка пред Белгийското посолство.

Това, че тук цветята не са толкова много както примерно пред френското посолство след атентатите в Париж, тя си обяснява първо с това, че белгийското посолство е по-малко известно, много малко хора знаят къде се намира то. „И второто нещо – може би започваме да свикваме с тези ужаси. Недай Боже да е това, защото миля, че не трябва да свикваме. Не трябва да се страхуваме, но и не трябва да ги приемаме радушно и мисля, че солидарността е едно от най-добрите неща, които можем да направим”, посочи Димитрова. 

„И мисля, че европейските политици, световните политици е крайно време да вземат решителните мерки, да направят решителните крачки. Аз лично съм убедена, че те могат да го направят стигат да искат”, споделя тя.

При атентатите в Брюксел днес загинаха 35 души.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес