Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изведоха със сила протестиращите майки от сградата на Народното събрание (ОБНОВЕНА)

16 септември 2020, 18:30 часа • 6614 прочитания

Изведоха със сила протестиращите представители на инициативата "Системата ни убива" от сградата на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Протестиращите замеряха с предмети полицията. Десетки полицейски служители са строени пред входа на бившия Партиен дом, където още на обяд протестиращите отидоха и отказаха да напуснат сградата докато депутатите не гласуват оставката на премиера Бойко Борисов.

Според изведените, заместник-председателят на НСО се е позовал на вътрешния правилник за решението да бъдат изведени протестиращите. Хората скандират "Мафия" и "Оставка". С тях е и Мая Манолова.

Пред сградата пристигна и линейка. Лекари от спешна помощ влязоха в партийния дом и изнесоха на ръце младежа с увреждания, когото по-рано беше доведен в парламента. В линейката с него се качиха и две от майките. Момчето с увреждания е получило криза. Заради това и дойде линейка на място, която го откара. 

Настимир Ананиев твърди, че вътре е било меле. Пет човека го хванали и го изнесли. Той е заедно с Мая Манолова и я подкрепя със своята партия "Волт". "Забраниха на един човек с увреждане да ползва от 10 ч. днес тоалетна", коментира отношението на НСО Мая Манолова след изкарването на барикадиралите се майки и 24-годишният Христо, който е с увреждане. "Освен полицейско насилие, беше нечовешко отношението. Караянчева и НСО го държаха цял без без тоалетна в парламента. Караянчева се държи така все едно сградата е нейна. Протестиращите бяха изритани и изблъскани от сградата", каза от своя страна Мая Манолова, която е председател на Гражданко движение "Изправисе.БГ".

Вера Иванова от „Системата ни убива” каза пред медиите, че служители на НСО са ги ритали. Иванова каза още, че за да не могат да се обадят на Бърза помощ и да излъчват на живо от вътре в сградата е заглушен сигналът на мобилните им телефони и интернета.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес