Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изгоненият от ДАНС турчин създавал антибългарски настроения в смесените райони

17 март 2017, 14:10 часа • 2893 прочитания

Наложените от председателя на ДАНС мерки на турски гражданин са във връзка с действия, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията. Това се посочва в съобщение, публикувано в страницата на ДАНС.

Наложените със заповед на председателя на Държавна агенция ”Национална сигурност” (ДАНС) принудителни административни мерки на турски гражданин са в изпълнение на функциите и правомощията на Агенцията по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за ДАНС.

Според събраните от органите на ДАНС данни, лицето е свързано със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

Лицето е пребивавало на територията на Република България със статут на продължително пребиваващ от няколко години.

По-рано от МВР съобщиха, че турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност, е с отнето право за влизане и пребиваване в страната.

С оглед изпълнение на функциите и правомощията на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4 от Закона за ДАНС и въз основа на събрани от органите на Агенцията данни, е издадена заповед от председателя на ДАНС за налагане на принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от 5 години на турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност на Република България.

Служителите на МВР, в рамките на своята компетентност, са оказали съдействие по изпълнение на принудителните мерки.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес