Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избраха Бойко Найденов за и.д. главен прокурор

06 ноември 2012, 11:06 часа • 13623 прочитания

ВСС избра зам.-главния прокурор Бойко Найденов за изпълняващ функциите на главен прокурор на Република България. В момента Бойко Найденов е зам.-главен прокурор по разследването и миналата седмица бе избран за втори мандат за директор на НСлС.

За неговата кандидатура за ръководител на държавното обвинение до встъпване в длъжност на нов главен прокурор гласуваха 14 "за", против бяха 6, въздържали се 3.

Кадровиците го избраха измежду две предложения за поста. Освен неговото, издигнато от петима членове на ВСС – председателят на ВАС Георги Колев, Михаил Кожарев, Светла Петкова, Димитър Узунов и Ясен Тодоров, бе издигната и кандидатурата на Галина Тонева.

Тя бе издигната днес от Румен Боев и Камен Ситнилски, които бяха избрани от квотата на прокуратурата за членове на ВСС информира още БГНЕС.

По време на обсъжданията основният въпрос, който обсъждаха кадровиците в съдебната система, бе този дали директорът на НСлС има статут на прокурор или на следовател. Очаква се процедурата за избор на главен прокурор да бъде открита в четвъртък.

 

Редактор: Евгения Гигова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес