Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев даде пример и посочи: ГДБОП отдавна се използва за разправа с опоненти

13 октомври 2020, 13:07 часа • 11253 прочитания

"ГДБОП влизат с взлом в апартамент с младо семейство и деца. Слагат им белезници, пускат електрошок на бащата, докато междувременно ги наричат "БОКЛУЦИ". След като осъзнават, че са направили грешка дори не се извиняват, а обясняват, че "мапса ги е довел тука".

Преди 15 месеца бившият вече шеф на ГДБОП заяви смело, че зад хакерската атака в НАП стои човек от Да, България. Все още чакаме "разкрития" по темата, но такива липсват, а думите му, изречени без каквито и да са доказателства остават да висят във въздуха и дават плод единствено за спекулации, пише Ивайло Мирчев в социалната мрежа Фейсбук.

Припомняме, че миналата седмица ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ се свързва с bTV и твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

По думи на Десислава Крумова тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“. Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря ѝ и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда. Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок спрямо него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

"ГДБОП отдавна се използва за разправа с икономически и политически опоненти. Началниците ѝ се назначават с одобрението на Пеевски/Петьо Еврото и обслужват интересите им, преминавайки на предварителен кастинг в "Осемте джуджета". Вместо да служи за борба с организираната престъпност, тази дирекция е инструмент на тандема Борисов - Пеевски за контрол, сплашване на всеки, който реши да не се подчини, пише Мирчев.

"Това трябва да се промени в 3 бързи стъпки:

1. Оставка на правителството.

2. Избори

3. ГДБОП и МВР да се освободят от капана на политически и престъпни зависимости", завършва той.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес