Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истерия: Огромни опашки за олио се извиха пред магазините от ранни зори (СНИМКИ)

12 март 2022, 09:14 часа • 13692 прочитания

Големи опашки за олио се изви в ранните часове на почивния съботен ден пред големите търговски вериги в много градове на страната. 

Хората са започнали да чакат от 6 часа сутринта, още преди отварянето на магазина, заради конретна промоционална цена на олиото, което бързо е свършило.

Във Варна например хората чакат на километрична опашка, за да си купят бутилки олио на промоционална цена от 3 лв. Желаещите да пазаруват са толкова много, че няма свободно място за паркиране, а опашката продължава няколкостотин метра, се вижда от снимки, публикувани в социалните мрежи.

На много места има и патрулки, които проверят дали се спазва реда.

В Разград пък буквално се стигна до бой за олио:

През последните дни у нас се наблюдава значителен ръст в цената на олиото, което доведе до засилено търсене. Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова призова хората да не се презапасяват, защото повишеното търсене води до необосновано по-високи цени. Нинова заяви, че цялата държавна машина ще се изправи срещу спекулата. По думите ѝ, Комисията за защита на потребителите за 24 часа е направила 200 проверки в магазините и след тях някои търговци ще бъдат дадени на Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе.

Още: Мъж почина, докато чака да си купи олио

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес