Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искат освобождаване на пияния инспектор, правил сексуални намеци на камериерки

16 май 2024, 12:17 часа • 1745 прочитания

Инспекторатът към ВСС  ще изпрати до Висшия съдебен съвет и Народното събрание предложение за освобождаването на инспектор Александър Мумджиев. Това съобщават от ИВСС, след като по-рано днес стана ясно, че мъжът е задържан във Враца за отправяне на сексуални намеци на камериерки и сервитьорка от хотела, в който се е настанил.

От изнесената в медиите информация стана ясно, че Мумджиев е отишъл в града, за да извърши проверка в районната прокуратура. 

Инспекторатът иска освобождаването му от длъжност на основание чл. 48, ал. 1, т. 5, пр. последно от Закона за съдебната власт, в който се казва, че главният инспектор и инспекторите се освобождават от длъжност преди изтичането на мандата им при тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт. Още: Арестуваха пиян съдебен инспектор за сексуални намеци към камериерки

От ИВСС "категорично се разграничават" от поведението на Мумджиев. "Изложените в електронните медии данни сочат за поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт", се казва в съобщението.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес