Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Информационно обслужване“ АД подписа договор за над 37 млн. лв., отчете 5,3 млн. приходи за 3 месеца

24 април 2019, 18:10 часа • 9967 прочитания

Договор за близо 37,5 млн. лв. с ДДС подписа „Информационно обслужване“ АД с финансовото министерство. Той е за изнесени дейности по управление на информационните технологии  услуги в системата на Министерство на финансите.

Процедурата е била ограничена – с провеждане на предварителен подбор. Акционерното дружество, което е почти 100% собственост на държавата чрез Министерството на финансите, е било единствен кандидат. Респективно, и единственият поканен да подаде оферта в изискващата се удостоверение за сигурност с минимално ниво "Поверително" поръчка, е тя.

Срокът на договора е за три години. В него са фиксирани няколко услуги, които трябва да се изпълняват в процеса на изпълнението му за системата на МФ и второстепенните разпоредители към ведомството на Владислав Горанов.

В това число са: управление на мрежата за пренос на данни; поддържане на ИТ инфраструктурата в МФ; поддържане и надграждане на приложен софтуер; консултантски услуги в системата на МФ; доокомплектовка на съществуващи ИТ инфраструктури в системата на МФ; интеграция на приложен софтуер за Агенция „Митници“; поддържане на SAP системата в МФ; център за обслужване на потребители в Агенция „Митници“. 

Контрактът е бил подписан в началото на месец април, но докладван на 22-ри април.

Преди няколко дни пък от акционерното дружество се похвалиха, че само за първото тримесечие на тази година имат приходи от 5,3 млн. лв.

„Резултатът е с 10% по-висок спрямо същия период на предходната година, а спрямо бизнес плана за настоящата година ръстът е 9%. Ефективността на труда (приходи на едно заето лице) е нараснала с 10% в сравнение с планираната за периода и е с 15% по-висока от предходна година. Персоналът на “Информационно обслужване” е намалял с 5% в резултат от оптимизиране на процесите“, се сочи в съобщението.

В него се допълва, че принос към отчетените резултати имат сключените нови договори в началото на 2019 г. за разработване, внедряване и гаранционна поддръжка на информационни системи за централната и местна администрация, както и за държавни предприятия.

Ефект върху отчетения резултат има и продължаващото изпълнение на договори от миналата година като: изграждане на информационна система „Електронни обществени поръчки“ за АОП; единен портал за електронно правосъдие за МП; надграждане на регистър Булстат за АВ.

„Информационно обслужване” АД е сред лидерите в областта на предоставянето на високотехнологични услуги в ИКТ сектора в България. Компанията е специализирана в изграждането, развитието и поддръжката на информационни системи с национално значение. Сред тях са информационните системи на МВнР, системата за управление на приходите от местни данъци и такси, основните информационни системи на НАП, в т.ч. и публичните услуги на агенцията, системите на МФ и Агенция „Митници“. Дружеството е технологичен партньор на ЦИК“, се казва още в съобщението.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес