Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Индиана отново изравни серията срещу Маями

29 май 2013, 10:20 часа • 6377 прочитания

Отборът на "Индиана Пейсърс" записа победа в четвъртия мач срещу "Маями Хийт" от финалната серия в Източната конференция на НБА. Срещата в Индианаполис завърши с успех на домакините с 99:92 и резултатът отново е равен - 2:2 победи, предаде БГНЕС.

Дабъл-дабъл за победителите оформиха Рой Хибърт (23 точки и 12 борби) и Дейвид Уест (14 точки и 11 борби). За "Маями" Леброн Джеймс и Марио Чалмърс вкараха съответно 24 и 20 точки. Джеймс обаче беше отстранен в края на последната четвърт за шести фаул и това наклони много везните към домакините. Освен това този път "Индиана" успя да наложи тотална доминация под коша и вкара много точки след борби в нападение.

Това бе едва трето поражение в плейофите за тима на "горещите", които са домакини в мач номер пет в четвъртък. Победителят в Източната конференция ще спори за титлата със "Сан Антонио Спърс", който срази категорично "Мемфис Гризлис" с 4:0 победи в Западната конференция.

Междувременно Бордът на директорите на Националната баскетболна асоциация на САЩ разреши отборът на "Сакраменто Кингс" да бъде купен от групировка, начело на която е индийският милиардер Виван Ранадиве. Сделката възлиза на 347 млн. долара.

Отборът беше продаден от семейство Малууф, което контролира "Сакраменто Кингс" от 1999 година. Част от сделката, сключена от Ранадиве, включва построяването на нов стадион в "Сакраменто".

Индийският магнат (55) е израсъл в Мумбай. Основава TIBCO, гигантска компания за обмен на информация чрез компютри в реално време. Написал е няколко книги за финанси и инвестиции.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес