Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ли България фонд за обезщетения при ваксина със странични ефекти, пита Николай Марков

22 декември 2020, 13:26 часа • 1503 прочитания

"Преминаваме през най-тежката икономическа, политическа и здравна криза без истински план, без реална превенция и липса на адекватна експертиза. Харчат се милиарди пари на данъкоплатеца, натоварва се с държавни заеми за сто години напред срещу добре организиран престъпен хаос и невиждан страх!

Има вече европейско решение, всяка държава да поеме собствено отговорността за евентуални странични действия на наложената по политически ред ваксина.

По тази причина в САЩ беше създаден специален фонд, който вече надхвърля десет милиарда долара", пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

"Същото се направи и почти всички европейски държави, преди започването на масовата ваксинация с цел понасяне на реална отговорност договорена с европейските правителства. Без изключение!

В този смисъл искам да зная предварително, точно и недвусмислено дали и в България е създаден такъв фонд, къде се намира той, каква сума пари има реално в него и по какви критерии и практика ще бъдат обезщетявани българските граждани?

Питам, защото зная, че реален пенсионен фонд няма, застрахователен няма, гаранционен няма, както няма и никакъв друг реален фонд, освен на хартия.

Това е важен въпрос за всички граждани, защото отговорността на нашето правителство при липса на такъв истински фонд ще бъде равна на нула, а щом всички други държави са предвидили тази опция, означава, че има проблем с неясен изход и релевантно човешко право.

Другарю Борисов, другари и другарки, очаквам спешен отговор на въпросите си, за да се подготвя с моето обезщетение за овластените престъпници, които биха причинили проблем на който и да бил член на моето семейство по въпроса с политическата ваксинация.

Обещавам, че при такъв случай и лош резултат ще обезщетя с всичко необходимо, когото сам преценя от вас. По закони и правила, по които вие самите ни предлагате да живеем.

По вашите правила на играта!"

Още: Евросъюзът одобри първата ваксина срещу COVID-19

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес