Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИКЕА изтегля превантивно чаша за път TROLIGTVIS

15 януари 2020, 15:24 часа • 2901 прочитания

ИКЕА изтегля превантивно чашата за път поради несъответствие с изискванията на ИКЕА относно употребата на химикали при производството на продукти, предназначени за контакт с храни. Изтеглянето засяга само чаши за път TROLIGTVIS, които са произведени в Индия и имат маркировка “ Made in India” на дъното на чашата. 

Безопасността на клиентите е основен приоритет на ИКЕА, затова всички наши продукти преминават строг контрол на качеството и следва да отговарят на съответните стандарти и законови разпоредби. ИКЕА бе наскоро уведомена, че при определени пробни тестове на съответната чаша за път TROLIGTVIS са установени нива на миграция на дибутилфталат (DBP), които надвишават допустимите граници, заложени в изискванията на ИКЕА. ИКЕА от дълги години е забранила употребата на фталати в продукти, които имат контакт с храни.

ИКЕА приканва всички потребители, които са закупили съответната чаша за път TROLIGTVIS, с маркировка “Made in India”, да преустановят употребата й и да я върнат в магазин ИКЕА, където средствата за закупуването й ще бъдат възстановени в пълен размер или ще могат да я заменят с друг сходен продукт. Не е необходимо представяне на касова бележка за въстановяване на сумата или замяна на продукта. 

Повече информация можете да получите на безплатния ни телефон 0800 45 800.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес