Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Светла Петрова напусна обществения съвет на БНР, но не само заради Волгин

13 април 2022, 17:48 часа • 30958 прочитания

Известната журналистка и медиен експерт Светла Петрова напусна обществения съвет на БНР, но не само заради Петър Волгин, научихме от наши източници.

За Actulno.com тя потвърди, че напуска съвета.

Напускането не е свързано само със ситуацията с Волгин. Съветът е конституиран по време на бившия Генерален директор на БНР - Андон Балтаков. Бяхме поканени от Балтаков и от Евелина Андреева - тогавашният програмен директор.

"Съветът е в непълен състав вече от месеци. Проф. Снежана Попова, Стефан Командарев и Еди Емирян напуснаха. Тоест, ние от 11 останахме 8. След напускането на Александрина - 7. Смятам, че не може вече пълноценно да функционира", каза тя.

Заради лични професионални ангажименти нямам възможността да работя пълноценно.

Светла Петрова заяви изрично пред Аctualno.com, че не иска да прави политическа акция с оставката си от Обществения съвет на БНР, мотивите ѝ са изцяло лични и професионални.

По нейни думи, съветът вече е наполовина на състава си и трудно работи. Новият генерален директор Милен Митев трябва да структурира нов, който да работи в пълен състав и който да следи спазването на професионалните стандарти в БНР, смята тя.

БНР: Волгин ще получи забележка

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес