Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И политиците се сблъскват с горчивата истина - лекарите са принудени да са бюрократи, не лекари

07 февруари 2022, 19:35 часа • 5561 прочитания

"От принтиране и подпечатване на никому нужна хартия, лекарите нямат време да прегледат пациентите". До този извод стига съпругата на кмета на район "Триадица" и председател на "ДСБ-Жени" Кристина Петкова, на която се е наложило да търси медицинска помощ за детето й. Тя разказа за перипетиите си в социалната мрежа Facebook.

Кристина Петкова води детето си в спешното на "Пирогов" в сериозно състояние, тъй като то не се е повлияло от назначената от педиатър терапия. Съпругата на кмета на "Триадица" разказва, че ѝ се налага да изчака в компанията на много други болни деца заради дезинфекция и планов прием на друг малчуган. В крайна сметка тя е приета в кабинета, като докторите първо правят на дъщеря ѝ бърз тест за COVID-19. Въпреки наличието на само една черта (контролната), лекарите твърдят, че той е положителен и опитват да я насочат към детско ковид отделение за прием. "Вече разбирам, че няма да стане така и заявявам, че ще снимам теста. В този миг, приятели, всички в стаята се съгласиха, че тестът не е съвсем позитивен!", разказва Кристина Петкова, която прилага и снимка на категорично отрицателния резултат.

Оттам тя е изпратена с детето на хирург, който заключава, че малкият пациент не е за него и ги изпраща обратно при първите лекари. Те от своя страна ги изпращат към Инфекциозна клиника, откъдето на свой ред им казват, че са за гастроентеорология. В крайна сметка всичко завършва благополучно, гастроентеорологът преглежда детето и назначава лечение.

"Разказвам това не за да съдя медиците ни, нито да се съмнявам в пандемията. Още по-малко просто да си споделям. Разказвам го, за да напомня на всички, че проблемът на детското здравеопазване не е политически лозунг, и за да бъда максимално политически некоректна ще кажа само едно: Изградете нова съвременна детска болница, където да се лекуват нашите деца, а не родителите да обикалят града с листове в търсене на медицинска помощ", призовава съпругата на кмета на район "Триадица".

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес