Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Никс натупаха Лейкърс (видео)

14 декември 2012, 09:36 часа • 5954 прочитания

В дербито на изминалата нощ в Националната баскетболна асоциация (НБА) отборът на "Ню Йорк Никс" нанесе четвърта поредна загуба на звездния "Лос Анджелис Лейкърс" - 116:107.

Голямата новина от вечерта обаче беше не толкова поредната загуба на "Лейкърс", а неприятната контузия на лидера на "Никс" Кармело Антъни. В средата на третата четвърт той беше фаулиран от Дуайт Хауърд, падна лошо и изкълчи глезена си. Антъни опита да продължи мача, но бързо се отказа и се прибра в съблекалнята.

Иначе Антъни наниза 30 точки в мача, Кобе Брайънт отговори с 31 точки и 10 борби. "Никс" отново извадиха феноменален процент при стрелбата от тройката, вкарвайки 12 тройки от 25 опита. Това, плюс страхотната игра на Кармело Антъни, който вкара общо 75 точки в последните два мача на "Никс", донесе и победата на Ню Йорк.

"Никс" са лидери на Изток с баланс 17 победи и 5 загуби, без домакинско поражение през сезона дотук (9:0), а "Лейкърс" са в дъното на Запад - 12-то място, с 9 победи и 14 загуби, а като гост имат едва 2 успеха в 10 мача през този сезон.

Редактор: Ивайло Петров

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес