Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Комисията за конфликт на интереси не установи нарушения при Галя Гугушева

15 април 2013, 15:35 часа • 4399 прочитания

Няма установен конфликт на интереси при бившия член за кандидат на Конституционния съд Галя Гугушева. Това съобщи Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ).

Гугушева изрази задоволство от решението на КПУКИ и обясни, че това решение изчиства името ѝ. Тя припомни, че в началото на тази година Етичната комисия на ВСС реши, че няма нарушение на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

"Както съм заявявала нееднократно, включително и към момента на издигането на кандидатурата ми за член на Конституционния съд, нямам какво да крия и от какво да се притеснявам. Винаги съм заявявала готовност и съм съдействала на проверяващите институции за предоставяне на всяка информация, която може да е от помощ за установяване на истината. Явно доказателство за това беше и написаното от мен отворено писмо, адресирано към всички компетентни държавни институции с призив да извършат всички възможни проверки - на мен и моето семейство. Надявам се скоро да има и резултат от проверката на НАП и с това да се сложи край на тази мъчителна за мен и семейството ми ситуация”, коментира Гугушева, цитирана от Агенция "Фокус".

Галя Гугушева беше кандидат за Конституционния съд, но оттегли кандидатурата си, след като ГЕРБ отказаха да я подкрепят заради съмнения за конфликт на интереси.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес