Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хвърчила изпъстриха небето над Варна

16 август 2014, 15:12 часа • 29383 прочитания

Разноцветни хвърчила изпъстриха небето над Аспаруховския плаж във Варна, където за втора поредна година се проведе Фестивал на хвърчилата, предаде БГНЕС.

Участниците използваха благоприятния вятър, за да покажат майсторките си умения в управлението на оригинални и атрактивни модели хвърчила, а най-щастливи бяха децата, които сами бяха сглобили своите шарени модели. Тази година във фестивала се включиха и участници от Италия и Турция. Ентусиасти от южната ни съседка дори издигнаха днес в небето най-голямото хвърчило, синя усмихната мечка.



В рамките на събитието ще има класация не само за най-високо летящото, но и за най-оригиналното и най-акробатичното хвърчило. Шоуто трябва ще завърши с пускане на светещи фенери, а ако вятърът позволи – и с нощно пускане на светещи хвърчила. Датата не е избрана случайно, събитието съвпада с Международния ден на хвърчилото, на който любители и професионалисти ще пускат хвърчила навсякъде по света.

Фестивалът подкрепя кандидатурите на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. и Европейска младежка столица през 2017 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес