Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванаха съдия на делото срещу Брайвик да си реди пасианс

04 юни 2012, 14:55 часа • 5040 прочитания

Един от петимата съдии по делото срещу Андерш Беринг Брайвик, един от най-жестоките масови убийци в историята, беше изненадан днес от телевизионните камери, докато подрежда пасианс на компютъра си в разгара на съдебното заседание, предаде БГНЕС.

Снимка на екрана на компютъра, публикувана на сайта на в. "Верденс Ганг" показва как Ернст Хенинг Ейлсен, един от тримата помощник-съдии, които съдействат на двамата професионални магистрати, реди пасианс, докато един от свидетелите, шведският проф. Матиас Гардел, дава показания.

"Съдиите следят внимателно какво се говори и какво се представя пред съда", заяви пред АФП говорителката на съда в Осло Ирене Рам. "Съществуват различни начини за съсредоточаване", каза още тя и допълни, че Ейлсен не отрича фактите.

33-годишният десен екстремист Брайвик е съден за убийството на 77 души чрез поставяне на бомба близо до сградата на норвежкото правителство на 22 юли 2011 г. и след това откриване на огън срещу стотици млади членове на Работническата партия, събрани на летен лагер на остров Ютьоя.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес