Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Шопов спаси сляпо бездомно куче и му даде шанс за живот (СНИМКИ)

06 март 2023, 14:56 часа • 2474 прочитания

Сляпо кученце, изхвърлено в гората край Батак, получава така необходимата помощ благодарение не на кого да е, а на големия български актьор Христо Шопов. Кученцето се казва Хриси и е на около две години. Открито е от Христина Петрова, която една седмица се грижи за него и го храни.

"Кученцето беше доста отпаднало и силно изнемощяло. То е гладувало дълго време, но в рамките на няколко дни успя да се стабилизира", казва д-р Янко Тодоров в репортаж по темата по bTV, като добавя, че смята, че кучето ще може да възстанови зрението си напълно.

Основната заслуга за спасяването на кучето обаче е на Христо Шопов, който го закарва от Пловдив до Бургас, където да бъде настанено в хотел за бездомни кучета.

"Имам две кучета - едното е прибрано от улицата. Куче Хриси е много добро, чудя се защо някой може да го захвърли. То ще бъде прегледано в Бургас и от офталмолог", споделя Шопов в същия репортаж.

Кучето Хриси

Ето какво пише по темата Владина Цекова, която е сценарист и редактор: "Да се казваш Христо Шопов, да си един от най-добрите ни и обичани актьори, да отделиш сили, време, енергия и средства, за да помогнеш за пореден път на животинка в беда, това ви се вижда невероятно, но е факт. Знам за куче Хриси от моята всеотдайна приятелка от Бургас Дария Хулка и знам за голямото топло сърце на Христо Шопов, защото този човек и семейството му не спират да помагат на бездомни животни в беда."

Вижте цялата публикация на Владина Цекова, в която се разказва историята на кучето Хриси и как Христо Шопов става безценна част от нея:

❤️Да се казваш Христо Шопов, да си един от най-добрите ни и обичани актьори, да отделиш сили, време, енергия и средства,...

Posted by Vladina Cekova on Sunday, March 5, 2023
Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес