Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов призова Бойко Борисов да се срещне с Николай Колев-Босия

06 юли 2018, 09:17 часа • 3858 прочитания

Призовавам Бойко Борисов да се срещне с Босия. Това заяви лидерът на "Да, България" и съпредседател на политическото обединение "Демократична България" Христо Иванов по време на кръгла маса на тема "Лустрация. Декомунизация. Памет. Незавършената реформа".

Призивът ми идва в качеството си на човек. Не искам да си представям, че Бойко Борисов ще си причини още един грях, а е на път, каза Христо Иванов. Състоянието на Босия не е леко. Времето, в което може да се отговори на предизвикателството, което той отправя, се съкращава, поясни Иванов.

Той каза, че е направил опити да убеди Николай Колев, че има други начини за постигане на целите, които си поставя. "Призовавам Борисов да се изправи пред него и да отговори на въпросите, които Босия има да му зададе. Правя това не в качеството си на политически лидер, а в качеството си на човек, който е загрижен за друго човешко същество", коментира още Христо Иванов. 

Припомняме, че Николай Колев - Босия обяви безсрочна гладна стачка, която продължава близо четири седмици, в знак на протест срещу транспортния министър Ивайло Московски и корупцията в системата на пътната администрация. Междувременно и днес се провежда протест в подкрепа на Босия в центъра на София, на който има засилено полицейско присъствие.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес