Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хейг: Лидерите в ЕС подкрепят британския референдум

07 февруари 2013, 12:10 часа • 6667 прочитания

Европейските лидери подкрепят решението на Даунинг стрийт да предложи на британската общественост провеждането на референдум за или против членството в Европейския съюз, посочи външният министър Уилям Хейг, цитиран от вестник „Дейли Телеграф”.

Хейг подчерта, че откакто Дейвид Камерън обяви референдума по-рано този месец, от страна на лидерите в Европейския съюз не се наблюдава определена враждебност.

Министърът посочи това в навечерието на срещата за бюджета на ЕС, на която се очаква премиерът Камерън да се противопостави на френския лидер Франсоа Оланд.

Хейг подчерта, че канцлерът на Германия Ангела Меркел „искрено вярва”, че Великобритания трябва да остане в ЕС. „Реакциите на правителствата са разнородни”, коментира Хейг. „Канцлерът Меркел реагира прагматично, както и много други европейски ръководители”.

Той допълни: „Френското правителство, което определено има съвсем различни възгледи относно бъдещото развитие на Европа, заяви ясно, че желае Великобритания да остане в европейския блок. Мненията, че заради идеите, които предложихме, ще се сблъскаме със стена на враждебност, според мен са погрешни”.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес