Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Греков обеща, че до 10 дни ще дадат заплати в "Напоителни системи"

08 октомври 2013, 13:02 часа • 30696 прочитания

Обещание да бъдат изплатени до десет дни заплатите на служителите в "Напоителни системи" даде земеделският министър Димитър Греков след срещата си с протестиращи пред сградата на Министерството на земеделието и храните.

Греков обясни, че ще се търси вариант, с който да може да бъде изпълнено обещанието му.

От 8 години дружеството се е водило към фалит, продължи министърът. Даваме си кратък срок за решаване на проблема, тъй като има опасност от наводнения. В момента няма населени места, които да са в риск, уточни Греков.

Хората, които работят в "Напоителни системи" си вършат работата, макар и да не получават навреме заплатите си. Близо 22,5 милиона лева са необходими както за заплати, така и за покриване на всичко, което дружеството дължи. Има и неизплатени сметки, както и една сметка от така наречената „безплатна поливка”, дадена през 2009 година от правителството, обясни Греков, цитиран от Агенция "Фокус".

Министър Греков обясни, че в Управителния съвет на "Напоителни системи" не влиза министър или зам.-министър, това е самостоятелно дружество. Ако има министър или зам.-министър, който е покривал нередности, прокуратурата ще каже, каза още министър Греков.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес