Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гранична полиция отрече за втори случай на "пропуснати" пътници, целият полет от Амстердам бил проверен

03 април 2018, 11:45 часа • 5204 прочитания

Категорично не са верни твърденията за пропускане на пътници без гранична проверка на Терминал 2 на Летище София на 27 март, съобщават от Гранична полиция във връзка с появилите се информации за нов случай за пътници, влезли в България през Летище София без проверка.

Направен е преглед на записите на автоматизираните работни места на Гранична полиция и охранителните камери на летищния комплекс.

Полетът FB 462 с начална дестинация Амстердам каца на летище София със 27 минути закъснение.

Първият пътник от полета влиза в салон „Пристигане“ в 14.31 часа.

В този момент в салон „Пристигане“ има служители, извършващи гранични проверки на 4 работни места. Минута по-късно в обработката на пътникопотока се включва още 1 граничен полицай.

В 14.46 часа приключва граничната проверка.

Всичките 103 пасажери от полета са проверени без изключение, заявяват от Гранична полиция.

По-рано Георг Тупарев, пътник от въпросния полет, сигнализира във Facebook за нов сигнал за пътници, които са влезли в България през Летище София без да бъдат проверени.

Той разказва, че на 27 март пристигнал с полета от Амстердам, но на пунктовете за проверка нямало нито един граничен полицай и затова десетина души влезли в България свободно. Той самият бил проверен, защото граничарите се появили бързо. Причина за забавянето им била грешна информация за кацането на самолета.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес