Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Граждани излизат на марш за европейско правосъдие

27 септември 2017, 14:29 часа • 921 прочитания

На 5 октомври представители на инициатива "Правосъдие за всеки" организират "Марш за европейско правосъдие" от 18:00 ч. пред Съдебната палата.

"В последните няколко месеца държавността у нас претърпя тежък крах, а усещането за справедливост и Върховенство на правото като ли че напълно изчезна. Трите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна, положиха системни и координирани усилия да подчинят правото на политиката, Съда на Прокуратурата, а всички нас на Олигархията, която се е настанила трайно в държавните институции", пишат от "Правосъдие за всеки" в публикувано във Facebook събитието на протеста "Възвание към всички свободни граждани".

"На спринт, на тъмно и в условията на тежък външен натиск Народното събрание промени Наказателно процесуалния кодекс, Закона за Съдебната власт и Закона за опазване на околната среда в една категорична посока – абсолютна Прокурорска власт, занижен съдебен контрол, отнемане независимостта на съда и ограничаване правото на защита", категорични са от "Правосъдие за всеки" и затова призовават "на 5-ти октомври, от 18:00 ч., пред Съдебната палата, за да поставим исканията си!

Бъдете там с Вашите семейства и приятели, това касае всички ни!", завършва възванието към предстоящия Марш за европейско правосъдие.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес