Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гневът срещу ромска фамилия в Бузовград става все по-голям

11 август 2013, 18:46 часа • 19042 прочитания

Социалното напрежение в село Бузовград, което се намира близо до Казанлък, става все по-голямо. Причината се крие в страха спрямо ромска фамилия, която тероризира селото, пише БГНЕС.

Жителите на Бузовград са започнали подписка за изселването на фамилията, позната като Йорговците. Дори ромски семейства от други фамилии са се присъединили. Заради Йоговците в Бузовград се предвижда да има постоянно полицейско присъствие, обяви кметът Михаил Янушев.

Преди седмица фамилията на Його нанесе жесток побой с брадви и колове на съселянина си Иван Димитров в центъра на Бузовград. Иван все още се лекува в дома си със счупена ръка, травми по главата и много отоци по тялото. Той няма представа защо е пребит.

“Напрежение има, хората са възмутени от постъпката на ромите, които са набили въпросния Иван. Това е недопустимо в 21-ви век, в центъра на селото, посред бял ден да се случват такива неща. Каквото и спречкване да е имало между тях, нищо не дава право на някой да нанася телесни повреди върху друг човек. Наистина напрежението го има”, коментира кметът. По думите му много малка е искрата, която може да пламне и да стане като в Катуница.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес