Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главният секретар на МВР: Пенсионните искания на МВР са преувеличени

05 юли 2015, 10:10 часа • 12279 прочитания

Протестът е законно право на всеки един български гражданин, също и на полицаите. Моята позиция е, че исканията на СФСМВР са преувеличени, заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова телевизия. Държавата явно няма възможност да удовлетвори всички искания на полицейските синдикати, подчерта той.

При диалог компромис може да има, смята Костов. И призова диалогът между полицейските синдикати и правителството да не минава през медиите.

Главният секретар на МВР даде пример за грижа на държавата към МВР – конкурс за 200 нови служители по границата, които да помогнат в овладяването на засиления миграционен натиск.

На въпрос има ли политически партии, които се заиграват с етносите, Костов отговори, че „политическият прочит не е силната страна на МВР”. Той посочи, че МВР перманентно наблюдава „всички точки, където през годините са се натрупвали проблеми, които могат да доведат до напрежение”.

Относно Ембака и дали той е в България, главният секретар на коментира дали има данни, че той е избягал в Македония след убийството на Николай Чивиев на АМ „Струма”. За да е прецизно едно разследване, то трябва да е дискретно, обобщи Костов, визирайки и убийството на тийнейджър в Борисовата градина през миналия месец. Главният секретар на МВР призна, че още не е ясно кое е момчето, което се вижда на разпространения в публичното пространство запис от Борисовата градина.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес