Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гласуването за Висшия адвокатски съвет наближава - вижте кои са кандидатите

01 февруари 2017, 12:19 часа • 25565 прочитания

В края на месец февруари 2017г. ще се проведе Общо събрание на адвокатите от страната, което ще избере нови висши органи на българската адвокатура, а именно: Висш адвокатски съвет и неговия председател, Висш контролен съвет, Висш дисциплинарен съд с председател.

Вижте кои са кандидатите за тези длъжности:

Адвокат Борислав Вълчев е кандидат за председател на Висшия адвокатски съвет. Завършил е право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 1997г. Работил като юрист в Застрахователна компания. Член на Софийската адвокатска колегия от 1999г.

Правоспособен медиатор, вписан в списъка на медиаторите към Министерството на правосъдието. Преподава „Основи на правото“ в Частна професионална гимназия и колеж по туризъм. Специализира дружествено право, събиране на вземания, факторинг, франчайз, търговска несъстоятелност. Научни разработки в областта на изпълнителното производство и търговската несъстоятелност. Владее немски, английски и руски език. Управляващ съдружник във Вълчев & Борисов.

Кандидати за членове на Висшия адвокатски съвет:

Адвокат Йосиф Герон, Софийска адвокатска колегия

Адвокат Йосиф Давид Герон е роден през 1954г в гр. Бургас и завършва право в СУ „Св.Климент Охридски“. Богатият му опит включва стаж като съдия в СГС, Началник отдел „Правен и жалби“ в Трети Странджански РНС – Бургас, главен юрисконсулт на няколко компании. От 1994 е адвокат в САК, а от 2006г. е медиатор.

Адвокат Асен Асенов, Софийска адвокатска колегия

Адвокат Асен Асенов има 24 години адвокатски стаж. Известен специалист в наказателното право и процес.

Адвокат Владимир Дончев, Пловдивска адвокатска колегия

Адвокат Владимир Дончев е на 56г. и е завършил е право в СУ „Климент Охридски“. Има зад себе си 28г. стаж, служил е като секретар и председател на САК Пловдив. Адвокат Дончев има два мандата в 39 и 40 НС от ПГ на НДСВ. Работи в сферата на вещното и търговско право.

Адвокат проф. д-р Георги Димитров, Софийска адвокатска колегия

Проф. д-р Георги Димитров е управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.” Университетски преподавател с докторска степен от Католическия Университет в Льовен, Белгия и специализира в Академията по американско и международно право в Далас, Тексас. Водещ експерт и автор на множество книги, наръчници, статии и коментари в областта на правото на информационните и комуникационни технологии.

Адвокат Ирена Александрова, Видинска адвокатска колегия

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес