Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глас от НИМХ: По чудо още има прогноза за времето

18 септември 2018, 07:37 часа • 3078 прочитания

Благодарим на тези, които все още не са ни спрели тока. Комуникациите ни с партньорски структури в чужбина, особено Европа, също не са заплатени. Това заяви синоптикът от нИМХ Анастасия Стойчева часове преди подписването на споразумение за избор на временен ръководител на института.

Ако не бъде избран нов директор на НИМХ, работата ни няма да може да бъде вършена, каза синоптичката пред БНТ. И предупреди, че при такова развитие на нещата дори уебсайтът на НИМХ ще бъде спрян.

Стойчева се надява още днес ръководителят на БАН акад. Ревалски да подпише указ за назначаване на директор на НИМХ. От името на синоптиците Стойчева посочи, че те биха искали уволненият досегашен ръководител Христо Брънзов отново да бъде възстановен на поста си. Ако не е той, може да е Пламен Нинов, посочи Стойчева. Тя обяви, че е "абсолютно несъстоятелно" начело на НИМХ да застане Костадин Ганев, тъй като той е "от другата страна на протеста". Предложението за Ганев е на ръководството на БАН.

В 9:30 часа днес следва да бъде подписано споразумение, с което да бъде разблокирана патовата ситуация и да може да бъде назначен временен директор на НИМХ - между акад. Ревалски и доц. д-р Снежана Балабанова, а гарант да е Министерството на образованието (МОН).

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес