Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гимназията по туризъм в Самоков с нов кабинет по барманство

26 април 2021, 17:46 часа • 3308 прочитания

Днес в Професионална гимназия по туризъм бе открит кабинет по сервиране и барманство. Кабинетът е изграден по проект "Подкрепа за дуална система на обучение" и се финансира по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", пише на Фейсбук страницата на община Самоков. Директорът на училището г-жа Хаджийска поздрави гостите, дошли на откриването и представи работата на екипа по проекта. Идеята е самото помещение да прилича на расторант с цялото обзавеждане и оборудване. По този начин учениците ще се обучават в близка до реалната работна среда. Закупени са нови машини и кухненско оборудване, с което значително ще се подпомогнат и подобрят готварските умения. Основната цел на проекта е повишаване качеството на професионалното образование в училището и засилване връзката му с нуждите на пазара на труда.

На откриването на кабинета присъстваха кмета на община Самоков Владимир Георгиев, зам. кмета по туризъм Люба Кленова, началника на РУ на МОН Росица Иванова, експерти от инспектората, преподаватели, партньори на училището в дуалното обучение и др.

Кметът подари на преподавателите по готварство книгата "Самоковска кухня".

Учениците и техните преподаватели бяха подготвили прекрасен и разнообразен кетъринг, с който да презентират уменията си.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес