Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гешев призова службите да разсеят съмненията за българска следа във взривяването на Кримския мост

11 октомври 2022, 12:05 часа • 3086 прочитания

Българските служби трябва да разсеят всякакви съмнения за участие на страната ни във взрива на Кримския мост. Това призова главният прокурор Иван Гешев.  

„България е член на ЕС и НАТО, споделящ демократичните и хуманни ценности. Надявам се българските служби в спешен порядък да разсеят всякакви съмнения за участие на страната ни във взрива на Кримския мост. Няма кауза, която да оправдае убийствата на невинни украински граждани“, написа обвинител №1 в Twitter.

Проверка по повод информацията, че камионът, предизвикал експлозия на Кримския мост на в събота (8 октомври), е преминал през територията на страната ни, започнаха ДАНС и МВнР, а прокуратурата се самосезира.

На среща с руския президент Владимир Путин ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин обяви, че камионът-бомба е преминал през България. Според него експлозията „със сигурност има терористичен характер“. Той добави, че маршрутът на камиона, в който е станала експлозията вече е установен - България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. 

ОЩЕ: Прокуратурата се зае с българска следа във взрива на Кримския мост

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес