Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Герджиков: В новия мандат предстои големият разговор за развитието на СУ

20 ноември 2019, 18:06 часа • 3010 прочитания

В новия мандат предстои да проведем големия разговор, който водят всички университети как да се развива Алма матер, защото технологиите напреднаха много, а ние не успяваме да наваксаме. Това коментира в отговор на БГНЕС преизбраният ректор проф. Анастас Герджиков. „По цял свят се води разговор как студентите да получават адекватни знания, умения и да бъдат гъвкави цял живот“, добави Герджиков.

На въпрос за диалога с държавата, Герджиков заяви, че досега е бил много добър, въпреки че на моменти е имало и комуникационни недоразумения. „Реформата във висшето образование е единствената много успешна реформа в този тип сфери. МТСП и здравното министерство полагат много усилия, но срещат такива пречки, че реформи на практика няма за разлика от висшето образование“, заяви Герджиков.

Той беше преизбран с подкрепата на 254 от членовете на Общото събрание. Старият-нов ректор заяви, че целите в новия 4-годишен мандат са свързани с повишаването на държавната субсидия, собствените приходи на висшето училище, оптимизиране на разходите, осигуряване на допълнителни средства за 60% увеличение на заплатите, средства за ремонти и поддръжка на сградния фонд.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес