Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Миланов стана най-добрия футболист на България

27 декември 2012, 19:38 часа • 11429 прочитания

Младият талант на "Литекс" Георги Миланов стана "Футболист на годината" на България. Така Миланов е първият играч от десет години насам, който се състезава в А група и печели анкетата. След Миланов се наредиха Иван Иванов и Станислав Манолев.

Звездата на ловчанлии всъщност се превърна в голямата звезда на днешната вечер, след като взе и приза за най-добър в А група. В призовата тройка на вътрешния шампионат влязоха и двама играчи на шампиона "Лудогорец" - на второ място се класира Емил Гъргоров, а трети остана Светослав Дяков.

По време на награждаването Миланов не пропусна да благодари на треньора си Христо Стоичков, както и на собственика на "Литекс" Гриша Ганчев. Миланов призна, че се е възхищавал най-много именно на Стоичков като дете.

За "Треньор на годината" беше избран наставникът на националния отбор Любослав Пенев, който успя да върне феновете на България на трибуните.

"Откритие на годината" стана Антонио Вутов от "Левски", който вкара първия си гол в А група със синия екип през този сезон.

За "Гол на годината" в България беше определено попадението на Давид Каядо от "Берое" срещу "Литекс". Той беше вкаран през ноември и се оказа победен за старозагорския тим.

Снимка: Архив

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес