Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Лозанов: Хакерските атаки доказват, че медиите ни отразяват достойно войната

07 март 2022, 11:04 часа • 3323 прочитания

Хакерските атаки доказват, че българските медии се справят достойно с това да застанат на страната на жертвите. В такава ситуация, единствената справедлива страна е тази. От момента, в който започнаха да загиват невинни хора, цивилни хора, даже гласът на пропагандата вече не звучи.

Това заяви пред БНР доц. Георги Лозанов.

"Няма съмнение, че в това има заплаха. Това създава усещането, че никой не е извън войната, всеки е под угрозата на тази агресорска сила. Тези телевизии застанаха на страната на жертвите и агресорът реагира", каза още той.

Припомняме, че сайтовете на редица български медии бяха хакнати на 6 март. На мястото на техните плеъри се появи меме с Путин. Става дума за илюстрация, на която Путин е гримиран като Мерилин Монро в Анди Уорхол стил, на фона на прайд знамето.

"Двете гледни точки можеха да имат сблъсък до момента, в който не загиват цивилни. От този момент нататък престава да има послание, вече има сблъсък на тела", категоричен бе той.

По думите му българските медии отразяват войната в Украйна по едни професионален и емпатичен начин. "Когато се стигне до конкретните хора и видиш тяхното страдание и безизходица, провалени животи, тогава вече войната добива истинската си медийната картина“, коментира още той.

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 07.03. - Войната продължава с пълна сила

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес